Alle Monden is een inspiratiecollectief dat zich richt op verbinden met taal.

Alle Monden organiseert jaarlijks de AMAI Award. De AMAI staat voor Alle Monden Award Instagram. De verkiezing is in het leven geroepen om de vele online dichters en quoters op Instagram onder de aandacht te brengen van een nog groter publiek.

Op Instagram zijn veel mensen actief bezig met taal en poëzie, in geschreven of gesproken woord, in combinatie met beeld, geluid en illustraties. De diversiteit is enorm en achter elk profiel schuilt een persoon met een eigen verhaal. Nieuwsgierig naar deze personen en hun verhalen is in het voorjaar van 2020 een eerste Alle Monden workshop georganiseerd door @rumorNL en @krijgerij.

Een vijftiental dichters en quoters van Instagram kwam in een laagdrempelige en vertrouwelijke setting bijeen om hun verhalen te delen, elkaar te inspireren, te spelen met taal en van elkaar te leren. Met één gemeenschappelijke factor: de passie voor taal. Deze eerste workshop kreeg al gauw een vervolg en zo is gaandeweg 2020 het unieke Alle Monden concept ontstaan en het daaraan verbonden doel: het verbinden en inspireren van taalliefhebbers op Instagram. 

Op basis van de workshops zijn de deelnemers als volgt te omschrijven:

 • Je wilt gelijkgestemden ontmoeten met dezelfde passie.
 • Je bent nieuwsgierig naar de feedback van anderen.
 • Je wilt spelen met taal vanuit andere perspectieven en werkvormen.
 • Je hebt altijd al eens willen voordragen aan publiek.
 • Je wilt je teksten combineren met beeld, geluid of illustraties.
 • Je maakt foto’s, illustraties of muziek en wilt samenwerken met iemand die teksten schrijft.
 • Je hebt een aantal goede ideeën, waarvoor je samenwerking zoekt.

Tijdens de workshops gelden de volgende kernwaarden:

 • Geen (voor)oordeel: iedereen is welkom en in zichzelf uniek.
 • Kleinschalig: de workshops worden georganiseerd voor maximaal 12-15 deelnemers.
 • Vrijblijvend: er worden op een speelse manier opdrachten uitgeschreven om tot inspiratie te komen, maar het is prima om daarbij alleen te luisteren of mee te lezen.
 • Integer: er is ruimte en gelegenheid met elkaar te delen wat je wilt. Hier wordt zeer zorgvuldig mee omgegaan.

Hoe word ik lid of meld ik mij aan?

Iedereen is welkom en kan zich aanmelden door @allemonden op Instagram te volgen. Daarnaast kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en is het mogelijk, wanneer je je herkent in de beschrijving van de deelnemers en de kernwaarden, om eens een workshop bij te wonen.

Mocht je hier belangstelling voor hebben: stuur ons dan een DM of mail naar: info@allemonden.nl Ook wanneer je op andere gebieden mogelijkheden tot samenwerking ziet, horen wij dat graag.

Wat doen we verder en gaan we doen?

Naast de workshops organiseert Alle Monden nog veel meer, zoals de AMAI Award (de jaarlijkse verkiezing van het beste gedicht, de beste quote en het beste account van een dichter/quoter op Instagram), schrijfchallenges op Instagram (zie @allemonden) en terugkerende evenementen, zoals het jaarlijkse Instadichtersbal en de AMAI Zomer Meetup. Hieronder kun je meer lezen over deze evenementen en activiteiten.

Voor de toekomst zijn we bezig met het organiseren van een dichtersreis naar Andalusië en naar de Alpen, zwerftochten in eigen land en specifieke workshops over bepaalde thema’s. Volg de ontwikkelingen via @allemonden of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws over Alle Monden.

Alle Monden initiatieven

www.allemonden.nl

Wil je ons Bulletin ontvangen?