Laatste nieuws AMAI 2024

27 september |  Eerste artiest AVOND van de AMAI 2024 bekend!

De voorbereidingen voor de AMAI 2024 zijn inmiddels begonnen en we zijn zeer vereerd om IVO DE WIJS als eerste artiest voor de AVOND van de AMAI 2024 aan jullie te mogen presenteren.

Ivo de Wijs is tekstdichter, tekstschrijver, presentator, kinderboekenschrijver, cabaretier, publicist en liedjesschrijver. Als light verse-dichter publiceerde hij tien bundels, o.a. Vroege Vogels Radioverzen, Zondagmorgenverzen en Vroege Vogel, nieuwe en oude verzen van Ivo de Wijs. Als publicist werkte hij mee aan Vrij Nederland, NRC/Handelsblad, Onze Taal, De Tweede Ronde, Propria Cures, Taptoe, etc. en hij schreef en schrijft teksten voor o.a. Jenny Arean, Samson en Gert, Paul de Leeuw, Di Gojim, Youp van ’t Hek, Jenny Arean, Kinderen voor kinderen e.v.a. Voor meer info, zie: www.ivodewijs.nl.

Tickets voor deze avond kunnen nú gereserveerd worden met 5 euro korting!

(Ook goedkope hotelreserveringen mogelijk).

AMAI 2024
Inzenden: vanaf 15 december 2023
Stemmen: vanaf 28 januari 2024
Uitreiking: zaterdag 30 maart 2024

*** 

12 september |  Datum AVOND van de AMAI definitief: Zaterdag 30 maart 2024

Zaterdag 30 maart 2024 zal de 4e AVOND van de AMAI plaatsvinden in het Parktheater in Eindhoven.

Reserveer nu al je early bird ticket hier! Ook al met hotelovernachting te boeken!

*** 

Laatste nieuws AMAI 2023

15 juli |  Artiesten en programma AMAI Zomer Meetup bekend!

Het programma voor de AMAI Zomer Meetup  op zaterdag 16 september 2023 is bekend met o.a. optredens van:

Tom Driesen, Justin Westera, Joshua Snijders, Kathleen Willems, Bo Kok, Twan Vet, Annelien Vercauteren, KMR, Lena van Kampen en Marinda Pieron.

Het globale programma van de dag:
13.00 Boomgaard open
13.30 Opening & optredens
14.15-15.15 Workshops

16.00 Optredens & picknick
17.00-19.30 Open podium, picknick, warm hapje

*** 

01 juni |  Ticket voor de AMAI Zomer Meetup 16 september verkrijgbaar

Zaterdag 16 september de 3e editie van de AMAI Zomer Meetup alweer. Met maar lieft 8 optredens en grote keuze uit workshops. Kom jij andere instadichters ontmoeten in onze boomgaard in het centrum van Culemborg. Het mooie kunstenaarsstadje in het midden van Nederland.

Reserveer je ticket hier!

*** 

01 april |  E-book longlist AMAI 2023 te downloaden

Alle gedichten en quotes van de longlist 2023 in één bundel! En voor iedereen! 

Download de bundel hier!

*** 

25 maart |  De winnaars AMAI 2023 zijn bekend!

De winnaars zijn op 25 maart 2023 bekend gemaakt op de AVOND van de AMAI  met het Instadichtersbal in het Parktheater Eindhoven.

Bekijk hier de winnaars!

*** 

28 februari |  De stemperiode AMAI 2023 is gesloten.

De stemperiode is gesloten op 28 februari 2023 om 0.00 uur. De stemmen voor de publieksprijzen beste gedicht, beste spoken word, beste quote en meest favoriete Instagram account van een dichter, quoter of spoken word artiest kunnen geteld worden.

Daarnaast kiest de jury ook zijn winnaars voor de juryprijzen beste gedicht, beste spoken word, beste quote. 

Bekendmaking en uitreiking van de AMAI awards: zaterdag 25 maart 2023

De uitreiking van de AMAI Awards 2023 met optredens en aansluitend het Instadichtersbal zal plaatsvinden in het Parktheater in Eindhoven.

Reserveren van tickets kan hier.

*** 

28 januari |  De longlist AMAI 2023 is bekend!

Alle inzendingen zijn beoordeeld door de vakjury. Iedereen kan vanaf 28 januari tot en met 28 februari stemmen voor de publieksprijzen beste gedicht, beste spoken word, beste quote en meest favoriete Instagram account van een dichter, quoter of spoken word artiest.

*** 

16 januari |  De inzendingstermijn AMAI 2023 is gesloten

Alle inzendingen voor de AMAI 2023 zijn binnen. De inzendingstermijn voor gedichten, quotes en spoken words uit 2022 vanaf 16 januari 2023 niet meer mogelijk.

*** 

12 december |  Taalartiesten AVOND van de AMAI bekend!

Voor het theaterprogramma van de AVOND van de AMAI op 25 maart 2023 zijn alle artiesten bekend.

Tsead Bruinja, Maud Vanhauwaert, Ingmar Heytze, Suzanne Krijger, Tom Driesen, Martje Wijers, Myron Hamming, Lies & Saar, Kathleen Willems, Carmen Verduyn, Tessa Gabriëls, Maria Kraaijkamp en Dempsey Hendrickx als presentator.

Globaal programma:
1700-1800 Voorprogramma open podium
1800-1930 Ontmoeten / Meet & greetz
1930-2215 Theaterprogramma uitreiking
2200-0100 Instadichtersbal (met DJ Rick Snel)

*** 

16 november |  Laatste jurylid AMAI 2023 Spoken word bekend: Yke Schotanus

Het laatste jurylid van de vakjury AMAI 2023 is bekend gemaakt. Een oude bekende, want al twee keer eerder nam hij zitting in onze jury. Als schrijfdocent en schrijver van ‘Dichten doe je zo’ zorgt hij ons inziens voor een hele goede inbreng in onze jaarlijkse vakjury. 

Yke Schotanus is schrijfdocent en medewerker van het tijdschrift Schrijven. Daarnaast schrijft, componeert en zingt hij Nederlandstalige liedteksten. Van zijn hand verschenen naast ‘Dichten doe je zo’ de boeken: ‘Poëtische technieken en hoe ze te gebruiken’ en ‘Song- en liedteksten schrijven: van cabaret tot rock’.

Voor de AMAI 2023 zal Yke zowel een rol spelen in de jury van de ‘gedichten en quotes’ als in de jury spoken word.

zie: www.schrijvenonline.org

*** 

13 november |  7e Jurylid AMAI 2023 bekend: Kluun

Het zevende jurylid van de vakjury ‘gedichten & quotes’ AMAI 2023 is bekend gemaakt via onze socials en website.

Kluun is 20 jaar schrijver. Van de bestsellers Komt een vrouw bij de dokter, De weduwnaar, DJ en Familieopstelling. Van ‘Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt’ zijn ruim 2,5 miljoen exemplaren verkocht in 27 landen. Zijn nieuwste boek Help, ik heb een puber, is wederom een kassucces.

Kluun bezoekt onder andere scholen om jongeren enthousiast te maken voor verhalen, boeken, poëzie, audioboeken, taal en lezen. Hij is een inspiratiebron voor iedereen die van schrijven en lezen houdt en deelt dit dan ook tijdens de workshops en masterclasses die hij door het hele land organiseert.

zie: www.schrijverkluun.nl

*** 

10 november |  3e Jurylid AMAI 2023 Spoken word bekend: Jesse Laport

Het derde jurylid van de vakjury AMAI 2023 voor Spoken Word is bekend gemaakt via onze socials en website. In de loop van november maken we het laatste jurylid van deze vakjury bekend.

Jesse Laport is naast alumnus Creative Writing (BA) en voormalig theaterstudent, inmiddels schrijver, docent, stemacteur en ervaren podiumdichter – met versleten podia als Lowlands, Geen Daden Maar Woorden Festival, Klokhuis, Paradiso en twee keer voor het Koningshuis.

In 2022 won Jesse de publieksprijs van AMAI voor het beste spoken word op Instagram in 2021.

zie: www.jesselaport.nl

*** 

06 november |  6e Jurylid AMAI 2023 bekend: Ingmar Heytze

Het zesde jurylid van de vakjury ‘gedichten & quotes’ AMAI 2023 is bekend gemaakt via onze socials en website. In de loop van november maken we de laatste twee van de  jury bekend.

Ingmar Heytze was de eerste Utrechtse Stadsdichter van 2009 tot 2011. Hij ontving de C.C.S. Croneprijs voor zijn gehele oeuvre en in 2016 de Maartenspenning van de stad Utrecht. Hij stond, alleen of met zijn band Asfaltfeeën, op festivals als Lowlands, Dichter aan Huis, het Tuinfeest, de reprise van Poëzie in Carré en de Nacht van de Poëzie.

Heytze debuteerde dit jaar als toneelschrijver met de eenakter ‘De wanen in het lunchtheater van Bellevue’. Zijn twaalfde bundel ‘Met wat geluk’ verscheen zojuist in november 2022.

zie: www.ingmarheytze.nl

*** 

03 november |  2e Jurylid AMAI 2023 Spoken word bekend: Martje Wijers

Het tweede jurylid van de vakjury AMAI 2023 voor Spoken Word is bekend gemaakt via onze socials en website. In de loop van november maken we de laatste twee juryleden van deze vakjury bekend.

Martje Wijers schrijft gedichten, treedt op en slamt. Haar gedichten zijn zoet en vilein, doorspekt met schrijnende humor en met een vleugje engagement. Ze schrijft onder andere over stof dat nooit stopt met vallen, klamme ballen in zwembroeken en tweedehands verlangen.

Ze is voormalig Nederlands Kampioen poetry slam (2020) en stond eerder in de finale van het NK in 2017, 2018 en 2019. Ze vertegenwoordigde Nederland op het WK poetry slam in Parijs en bereikte daar de halve finale. Behalve dichter is Martje ook universitair docent Scandinavië studies aan de Universiteit van Amsterdam.

zie: @martjewijers

*** 

30 oktober |  5e Jurylid AMAI 2023 bekend: Maud Vanhauwaert

Het vijfde jurylid van de vakjury ‘gedichten & quotes’ AMAI 2023 is bekend gemaakt via onze socials en website. In de loop van november maken we de rest van de  jury bekend.

Maud Vanhauwaert was stadsdichter van Antwerpen in 2018-2019. Voor haar poëziedebuut ‘Ik ben mogelijk’ (2011, uitgeverij Querido) kreeg ze de Vrouw Debuut Prijs, voor haar bundel ‘Wij zijn evenwijdig_’ (2014, Querido) de Hughues C. Pernathprijs en de Publieksprijs van de Herman De Coninck-wedstrijd.

In haar werk zoekt ze naar speelse theatrale vormen om poëzie publiekelijk te maken. Met haar performances trad ze op, op radio en tv, in binnen- en buitenland, van opera tot schapenstal. ‘Het stad in mij (Das Mag)’ werd bekroond met de Jan Campertprijs 2020.

zie: www.maudvanhauwaert.be.

*** 

23 oktober |  1e Jurylid AMAI 2023 Spoken word bekend: Myron Hamming

Het eerste jurylid van de vakjury AMAI 2023 voor Spoken Word is bekend gemaakt via onze socials en website. In de loop van oktober en november maken we de overige 3 juryleden van deze vakjury bekend.

Myron Hamming is een dichter en spoken word artist die enkele jaren geleden zijn baan opzegde om zijn droom na te jagen: Stadsdichter van Groningen worden.
En met succes. Niet veel later veroverde Myron de derde plaats tijdens de Martin Luther King Spoken Word Prijs, tekende hij bij uitgeverij Ambo|Anthos in Amsterdam en sprak hij o.a. bij de NPO, BNNVARA, RTL Nieuws, Humberto Tan en het Koningshuis.

zie: www.myronhamming.nl

*** 

16 oktober |  4e Jurylid AMAI 2023 bekend: Nienke Schipper

Het vierde jurylid van de vakjury ‘gedichten & quotes’ AMAI 2023 is bekend gemaakt via onze socials en website. In de loop van oktober en november maken we alle juryleden bekend.

Nienke Schipper is journalist op de de cultuur- en mediaredactie van dagblad Trouw.

Ze schrijft zowel over oude als nieuwe media. Het interessante aan sociale netwerken is dat ze zowel het grind als het cement in de samenleving kunnen zijn. “Gelukkig is de verbindende rol van online cultuurbeleving niet meer weg te denken en daarmee voor velen een dagelijks lichtpuntje”.

zie: www.trouw.deverdieping/NienkeSchipper

*** 

09 oktober |  3e Jurylid AMAI 2023 bekend: Derek Otte

Het derde jurylid van de vakjury AMAI 2023 is bekend gemaakt via onze socials en website. In de loop van oktober en november maken we alle juryleden bekend.

Derek Otte schrijft versjes, verhalen en spoken word. Zijn spitsvondige pen kenmerkt zich door de uitdagende combinatie van toegankelijkheid en gelaagdheid. Liefde die niet helemaal lukken wil en het reilen en zeilen in de grote stad, vormen belangrijke thema’s in zijn werk. Hierbij wisselen scherpte, openhartigheid en humor elkaar af. Derek is, naast artiest en ondernemer, taaldocent en voormalig stadsdichter van Rotterdam.

Inmiddels heeft Derek met zijn werk een bijzondere plek verworven in het Nederlandstalige letterenlandschap. Zijn woorden sieren verschillende gevels in Rotterdam en reiken tot in klaslokalen. Via Instagram genieten zowel zijn versjes als zijn video’s grote populariteit. Sinds 2018 is Derek ambassadeur van zowel stichting Lezen en Schrijven als het Familiehuis Daniel den Hoed.

Meer over Derek Otte klik hier

*** 

02 oktober |  2e Jurylid AMAI 2023 bekend: Christianne Scholtens

Het tweede jurylid van de vakjury AMAI 2023 is bekend gemaakt via onze socials en website. In de loop van oktober en november maken we alle juryleden bekend.

Christianne Scholtens is dichter en redacteur. In 2022 won ze de vakjuryprijs van AMAI voor het beste gedicht op Instagram in 2021. Op haar Instagrampagina @Dromendrinkenalsontbijt combineert ze poëzie met fotografie om uiting te geven aan verlangens en teleurstellingen. Binnenkort komt haar eerste dichtbundel uit.

Meer werk van Christianne Scholtens op haar Instapagina @dromendrinkenalsontbijt klik hier

*** 

25 september |  1e Jurylid AMAI 2023 bekend: Wouter van Heiningen

Het eerste jurylid van de vakjury ‘gedichten & quotes’ AMAI 2023 is bekend gemaakt via onze socials en website. In de loop van oktober en november maken we alle juryleden bekend.

Wouter van Heiningen is dichter en schrijft al 15 jaar (dagelijks) over poëzie op woutervanheiningen.com. Hij is bestuurslid van Poëzie Stichting Ongehoord! en Meander en faciliterend poëzie uitgever (Mugbooks). Sinds 2020 geeft hij samen met Marianne van Poetry Affairs en Bart (vormgever bij BRRT) het leukste, kleinste en meest eigenwijze poëziemagazine uit van Nederland en Vlaanderen (mugzines.nl en @mugzines).

Meer over Wouter van Heiningen klik hier

*** 

01 september |  Data AMAI 2023 bekend

De data voor de AMAI 2023 zijn bekend:

Inzenden: 15 december 2022 t/m januari 2023

Stemmen door publiek: 28 januari t/m 28 februari 2023

Bekendmaking en uitreiking van de AMAI Awards: 25 maart 2023

De feestelijke uitreiking van de AMAI Awards 2023 met optredens en aansluitend het Instadichtersbal zal plaatsvinden op zaterdag 25 maart 2023 in het Parktheater in Eindhoven.

Tickets reserveren (inclusief eventueel hotelarrangement) kan hier.

*** 

Laatste nieuws AMAI 2022

01 juni |  De AMAI Zomer Meetup!

Datum: Zaterdag 10 september 2022

Locatie: Midden in het oude centrum van Culemborg in de schitterende boomgaard naast het Elisabeth Weeshuis.

Optredens van o.a. Suzanne Krijger (winnaar AMAI 2022 Spoken Word), Monique Hendriks (dichter / winnaar poetry slam 2021), Maria Kraaijkamp (cabaretiere), KMR (Rapper & Spoken word artiest) en Reinier van Delden (dichter). 

Verder natuurlijk het open podium en voor iedereen een workshop naar keuze.

(red.) Inmiddels heeft de AMAI Zomer Meetup 2022 plaatsgevonden. Bekijk hier fotoverslag.

*** 

03 april |  De datum van de Avond van de AMAI 2023 bekend!

Volgend jaar is de uitreiking van de AMAI 2023 en het Instadichtersbal op zaterdag 25 maart 2023. Dus zet deze al in je agenda als je daar bij wilt zijn!

Het inzenden voor de AMAI 2023 zal net als afgelopen editie in december starten en de longlist zal eind januari 2023 bekend worden. Idee: Sla jouw mogelijke inzendingen voor de AMAI 2023 nu al goed op. Gebruik wellicht de hashtag #amai2023 of verzin een eigen originele hashtag. Hiermee kan je jouw werk, wat je in wilt sturen, altijd weer terugvinden.

Volg je ons Instagramaccount al, zodat je op de hoogte blijft? Nee, ga dan naar @amai_award.

Heb je vragen, wil je helpen, wil je al voorinschrijven voor een ticket voor de avond van de AMAI 2023 of wil je sponsoren etc, stuur dan een mail naar info@amaiaward.nl.

*** 

26 maart |  De winnaars van de AMAI 2022 zijn bekend!

Op zaterdag 26 maart zijn tijdens de Avond van de AMAI de winnaars bekend gemaakt van de AMAI 2022! Een fantastische avond, waarin de uitreikingen in de verschillende categorieën werden afgewisseld met rakende optredens van onder andere Alex RoekaIngmar Heytze, Monique Hendriks, Kelly Verdonk en Timon Meerkatt. Na afloop van dit programma ging het feest over in het Instadichtersbal, waar men elkaar verder kon ontmoeten en de dansvloer de hele avond vol was. 

*** 

16 maart |  Datum AMAI Zomer Meetup 2022 bekend!

Zet zaterdag 10 september maar alvast in je agenda! Dan is namelijk de 2e editie van de AMAI Zomer Meetup in de mooiste boomgaard van Culemborg middenin het oude centrum.  de datum al in je agenda!

Je kan als early bird met korting nu al reserveren om erbij te zijn. Voor early bird tickets en foto’s van afgelopen editie klik hier.

*** 

1 maart |  De stemperiode AMAI 2022 is beëindigd.

De stemperiode 28 januari-28 februari voor de publieksprijzen is op 1 maart afgesloten. De winnaars van zowel de publieksprijzen als de vakjuryprijzen worden op zaterdag 26 maart bekend gemaakt op de Avond van de AMAI.

Je kan hier nog wel de longlisten gedichten, spoken words en quotes bekijken.

*** 

9 februari |  Alle kaarten voor de Avond van de AMAI zijn uitverkocht. 

Alle 130 kaarten, die er beschikbaar waren voor de Avond van de AMAI op 26 maart in Theater De Fransche School in Culemborg, zijn er inmiddels uitverkocht. We gaan proberen een livestream op te zetten, zodat jij er ook beetje bij kan zijn!  Na afloop van de uitreiking en optredens vindt het enige echte Instadichters- & quotersbal plaats.

*** 

28 januari |  De stemperiode AMAI 2022 is van start gegaan!

Vanaf vrijdag 28 januari, in de Week van de Poëzie, is het stemmen op de longlist gedichten, de longlist spoken word en de longlist quotes, van start gegaan. Ook kan je stemmen op jouw favoriete account op Instagram van een dichter of quoter.

Het stemmen voor de publieksprijzen kan vanaf 28 januari tot en met 28 februari 2022. Klik hier! 

*** 

16 januari |  Inzenden voor de AMAI 2022 is gesloten: 1900 inzendingen!

Wat een mooie schat aan gedichten, spoken words en quotes! De jury gaat zich nu buigen over al het werk en zal voor alle drie de categorieën een longlist vaststellen. Zowel zij als het publiek zal een winnaar kiezen voor zowel een juryprijs als een publieksprijs voor elke categorie. 

*** 

15 december |  Inzenden voor de AMAI 2022 is begonnen!

Op 15 december is het inzenden voor de AMAI 2022 begonnen. Iedereen kan tot 15 januari gedichten, spoken words of quotes inzenden, welke origineel geplaatst zijn in 2021. 

*** 

25 november |  Locatie AVOND VAN DE AMAI zaterdag 26 maart 2022 bekend

De locatie van de AVOND van de AMAI is bekend: Theater De Fransche School in Culemborg.

Het programma wordt een combinatie van optredens, muziek, feest en natuurlijk de bekendmaking en uitreiking van de AMAI 2022.

Optredens van o.a. Alex RoekaIngmar Heytze en Monique Hendriks, nederlands kampioen Poetry Slam 2021.

We hebben ook al DJ Rick Snel kunnen vastleggen voor het feest na het uitreikingsprogramma (dit feest na de uitreiking kan alleen plaatsvinden als de geldende coronamaatregelen dat op dat moment toelaten).

Tickets uitverkocht

*** 

21 november |  De hele vakjury AMAI 2022 compleet! Laatste jurylid categorie Spoken Word bekend: Monique Hendriks

Het derde jurylid voor de AMAI spoken word is Monique Hendriks. Monique is Nederlands Kampioen Poetry Slam (Slampion) 2021. Ze is schrijver, actrice en wetenschapper. Ze doet onderzoek naar de interactie tussen mens en artificial intelligence en hoe verhalen daarin een rol spelen. Klik hier voor meer over Monique Hendriks en de gehele vakjury.

*** 

17 november |  2e Jurylid nieuwe categorie AMAI 2022 Spoken Word bekend: Onias Landveld

Onias Landveld is het tweede jurylid, die we bekend maken, voor de AMAI Spoken Word. Onias is schrijver, verteller en Spoken word artiest. Een kunstenaar met woorden, was stadsdichter van Tilburg, treedt op en exposeert op festivals en onemanshowt in Europa, Afrika en de Cariben. Hij won de Van Dale Spoken Award in de categorie Storytelling. Klik hier voor meer over Onias Landveld en de gehele vakjury.

*** 

14 november |  1e Jurylid nieuwe categorie AMAI 2022 Spoken Word bekend: Kelly Verdonk

Het eerste jurylid van de drie juryleden voor de AMAI Spoken Word is Kelly Verdonk. Kelly is mbo-docent Nederlands, treedt op met spoken word (o.a.@festival_boulevard,@dichtersindeprinsentuin) en geeft spoken word les op basisscholen. Ze was finalist communicatietalent van het jaar en organiseert spoken word workshops. Haar doel: een stem voor iedereen. Of dat nu via haar eigen optredens is of via haar workshops. Klik hier voor meer over Kelly Verdonk en de gehele vakjury.

*** 

24 oktober |  6e Jurylid AMAI 2022 bekend: Yke Schotanus

Het zesde jurylid is Yke Schotanus, tevens jurylid bij de AMAI 2021. Zijn kennis, ervaring en enthousiasme mocht niet ontbreken in de nieuwe jury van de AMAI 2022. Yke is schrijfdocent en medewerker van het tijdschrift ‘Schrijven’. Daarnaast schrijft, componeert en zingt hij Nederlandstalige liedteksten.  Klik hier voor meer over Yke Schotanus en de gehele vakjury.

*** 

18 oktober |  Dichtbundel ‘Ik ook, Altijd’ steunt Stichting AMAI

Binnenkort verschijnt de Zelfliefdebundel: ‘Ik ook. Altijd.’ Een bundel met gedichten van meer dan 70 schrijvers en schrijfsters van de #zelfliefdegolf, welke in 2021 meerdere keren op Instagram heeft plaatsgevonden. De opbrengst van het boek wordt gedoneerd aan de stichting AMAI. Wil je deze bundel ook bestellen, dan kan dit via @SignaalvanLeven

*** 

17 oktober |  5e Jurylid AMAI 2022 bekend: Lieke Marsman

Lieke Marsman, sinds januari 2021 Dichter des Vaderlands, is het 5e jurylid van de vakjury van de AMAI 2022. Lieke debuteerde op twintigjarige leeftijd met de dichtbundel ‘Wat ik mijzelf graag voorhoud’. Ze won meteen de C. Buddingh’-prijs, de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs en de Liegend Konijn Debuutprijs.  Klik hier voor meer over Lieke Marsman en de gehele vakjury.

*** 

10 oktober |  4e Jurylid AMAI 2022 bekend: Meliza de Vries

Meliza de Vries is het 4e jurylid van de vakjury van de AMAI 2022. Meliza was afgelopen jaar de winnaar van de vakjuryprijs voor het beste gedicht op Instagram met haar gedicht ‘Sommigen zeggen dat hartzeer onbewerkt leer is’. Bekijk hier haar winnende gedicht bij Terugblik AMAI 2021. Ook het juryrapport is hier te bekijken.

*** 

03 oktober |  3e Jurylid AMAI 2022 bekend: Francis Broekhuijsen

Francis Broekhuijsen is het 3e jurylid van de vakjury van de AMAI 2022. Francis is programmamaker van o.a. Sublime Smooth, waarin poëzie van Instagram een centrale plaats inneemt.  Klik hier voor meer over Francis Broekhuijsen en de gehele vakjury.

*** 

26 september |  2e Jurylid AMAI 2022 bekend: Merel Morre

Merel Morre is het 2e jurylid dat wij bekend maken. Hier zijn we heel blij mee. Van Merel zijn inmiddels al 5 dichtbundels verschenen, waarvan ‘Vers Gevangen’ de laatste is.  Klik hier voor meer over Merel Morre en de gehele vakjury.

***

18 september |  Eerste jurylid AMAI 2022 bekend: Tanja Helderman

Heel vereerd zijn we dat we als eerste jurylid  niemand minder dan Tanja Helderman in de jury mogen verwelkomen. Tijdens de AMAI Zomer Meetup was zij aanwezig en hebben wij dit live aan de aanwezigen bekend gemaakt. Tanja is oprichter van TAALig en auteur van diverse gedichtenbundels.  Klik hier voor meer over Tanja Helderman en de gehele vakjury.

***

06 september |  Tickets AMAI Zomer Meetup zijn uitverkocht

AMAI Zomer Meetup 18 september in Culemborg

***

01 september |  Stichting AMAI is een feit

De AMAI is officieel een stichting geworden.

***

21 juli |  Tijdspad AMAI 2022 bekend

Inzenden: 15 december 2021 t/m 15 januari 2022 | Stemmen: 28 januari t/m 28 februari 2022 | Uitreiking: 26 maart 2022

***

Laatste nieuws AMAI 2021

15 mei | AMAI Zomer Meetup | Ontmoet mede Insta taalkunstenaars & liefhebbers
Zaterdag 18 september | Culemborg Het Weeshuis & boomgaard | 14.00-19.00 uur

 

17 april | Winnaars AMAI 2021 bekendgemaakt tijdens Livestream uitreikingsprogramma
Zaterdag 17 april | Ga hier naar terugblik, de winnaars en de longlist of bekijk compilatie uitreiking.

 

13 april | Artikel “Op Instagram is iedereen dichter, maar hoe scheid je het kaf van het koren in de wereld van de Insta-poezië.
Dagblad Trouw 13/4/21 | TrouwDeVerdieping | Artikel

Iedereen is een Insta-dichter. De organisatie van de Amai-award voor het mooiste Nederlandse gedicht op Instagram wil laten zien dat er ook echt mooi werk tussen zit. (lees meer in hele artikel in TROUW)

 

21 januari | Programma van de uitreiking AMAI 2021 op zaterdag 17 april 2021 
Zaterdag 17 april | 14.00 – 18.00 uur
(meer info) LET op: Programma is als gevolg van de verlengde corona maatregelen veranderd.