Laatste nieuws AMAI 2022

03 april |  De datum van de Avond van de AMAI 2023 bekend!

Volgend jaar is de uitreiking van de AMAI 2023 en het Instadichtersbal op zaterdag 25 maart 2023. Dus zet deze al in je agenda als je daar bij wilt zijn!

Het inzenden voor de AMAI 2023 zal net als afgelopen editie in december starten en de longlist zal eind januari 2023 bekend worden. Idee: Sla jouw mogelijke inzendingen voor de AMAI 2023 nu al goed op. Gebruik wellicht de hashtag #amai2023 of verzin een eigen originele hashtag. Hiermee kan je jouw werk, wat je in wilt sturen, altijd weer terugvinden.

Volg je ons Instagramaccount al, zodat je op de hoogte blijft? Nee, ga dan naar @amai_award.

Heb je vragen, wil je helpen, wil je al voorinschrijven voor een ticket voor de avond van de AMAI 2023 of wil je sponsoren etc, stuur dan een mail naar info@amaiaward.nl.

*** 

26 maart |  De winnaars van de AMAI 2022 zijn bekend!

Op zaterdag 26 maart zijn tijdens de Avond van de AMAI de winnaars bekend gemaakt van de AMAI 2022! Een fantastische avond, waarin de uitreikingen in de verschillende categorieën werden afgewisseld met rakende optredens van onder andere Alex RoekaIngmar Heytze, Monique Hendriks, Kelly Verdonk en Timon Meerkatt. Na afloop van dit programma ging het feest over in het Instadichtersbal, waar men elkaar verder kon ontmoeten en de dansvloer de hele avond vol was. 

*** 

16 maart |  Datum AMAI Zomer Meetup 2022 bekend!

Zet zaterdag 10 september maar alvast in je agenda! Dan is namelijk de 2e editie van de AMAI Zomer Meetup in de mooiste boomgaard van Culemborg middenin het oude centrum.  de datum al in je agenda!

Je kan als early bird met korting nu al reserveren om erbij te zijn. Voor early bird tickets en foto’s van afgelopen editie klik hier.

*** 

1 maart |  De stemperiode AMAI 2022 is beëindigd.

De stemperiode 28 januari-28 februari voor de publieksprijzen is op 1 maart afgesloten. De winnaars van zowel de publieksprijzen als de vakjuryprijzen worden op zaterdag 26 maart bekend gemaakt op de Avond van de AMAI.

Je kan hier nog wel de longlisten gedichten, spoken words en quotes bekijken.

*** 

9 februari |  Alle kaarten voor de Avond van de AMAI zijn uitverkocht. 

Alle 130 kaarten, die er beschikbaar waren voor de Avond van de AMAI op 26 maart in Theater De Fransche School in Culemborg, zijn er inmiddels uitverkocht. We gaan proberen een livestream op te zetten, zodat jij er ook beetje bij kan zijn!  Na afloop van de uitreiking en optredens vindt het enige echte Instadichters- & quotersbal plaats.

*** 

28 januari |  De stemperiode AMAI 2022 is van start gegaan!

Vanaf vrijdag 28 januari, in de Week van de Poëzie, is het stemmen op de longlist gedichten, de longlist spoken word en de longlist quotes, van start gegaan. Ook kan je stemmen op jouw favoriete account op Instagram van een dichter of quoter.

Het stemmen voor de publieksprijzen kan vanaf 28 januari tot en met 28 februari 2022. Klik hier! 

*** 

16 januari |  Inzenden voor de AMAI 2022 is gesloten: 1900 inzendingen!

Wat een mooie schat aan gedichten, spoken words en quotes! De jury gaat zich nu buigen over al het werk en zal voor alle drie de categorieën een longlist vaststellen. Zowel zij als het publiek zal een winnaar kiezen voor zowel een juryprijs als een publieksprijs voor elke categorie. 

*** 

15 december |  Inzenden voor de AMAI 2022 is begonnen!

Op 15 december is het inzenden voor de AMAI 2022 begonnen. Iedereen kan tot 15 januari gedichten, spoken words of quotes inzenden, welke origineel geplaatst zijn in 2021. 

*** 

25 november |  Locatie AVOND VAN DE AMAI zaterdag 26 maart 2022 bekend

De locatie van de AVOND van de AMAI is bekend: Theater De Fransche School in Culemborg.

Het programma wordt een combinatie van optredens, muziek, feest en natuurlijk de bekendmaking en uitreiking van de AMAI 2022.

Optredens van o.a. Alex RoekaIngmar Heytze en Monique Hendriks, nederlands kampioen Poetry Slam 2021.

We hebben ook al DJ Rick Snel kunnen vastleggen voor het feest na het uitreikingsprogramma (dit feest na de uitreiking kan alleen plaatsvinden als de geldende coronamaatregelen dat op dat moment toelaten).

Tickets uitverkocht

*** 

21 november |  De hele vakjury AMAI 2022 compleet! Laatste jurylid categorie Spoken Word bekend: Monique Hendriks

Het derde jurylid voor de AMAI spoken word is Monique Hendriks. Monique is Nederlands Kampioen Poetry Slam (Slampion) 2021. Ze is schrijver, actrice en wetenschapper. Ze doet onderzoek naar de interactie tussen mens en artificial intelligence en hoe verhalen daarin een rol spelen. Klik hier voor meer over Monique Hendriks en de gehele vakjury.

*** 

17 november |  2e Jurylid nieuwe categorie AMAI 2022 Spoken Word bekend: Onias Landveld

Onias Landveld is het tweede jurylid, die we bekend maken, voor de AMAI Spoken Word. Onias is schrijver, verteller en Spoken word artiest. Een kunstenaar met woorden, was stadsdichter van Tilburg, treedt op en exposeert op festivals en onemanshowt in Europa, Afrika en de Cariben. Hij won de Van Dale Spoken Award in de categorie Storytelling. Klik hier voor meer over Onias Landveld en de gehele vakjury.

*** 

14 november |  1e Jurylid nieuwe categorie AMAI 2022 Spoken Word bekend: Kelly Verdonk

Het eerste jurylid van de drie juryleden voor de AMAI Spoken Word is Kelly Verdonk. Kelly is mbo-docent Nederlands, treedt op met spoken word (o.a.@festival_boulevard,@dichtersindeprinsentuin) en geeft spoken word les op basisscholen. Ze was finalist communicatietalent van het jaar en organiseert spoken word workshops. Haar doel: een stem voor iedereen. Of dat nu via haar eigen optredens is of via haar workshops. Klik hier voor meer over Kelly Verdonk en de gehele vakjury.

*** 

24 oktober |  6e Jurylid AMAI 2022 bekend: Yke Schotanus

Het zesde jurylid is Yke Schotanus, tevens jurylid bij de AMAI 2021. Zijn kennis, ervaring en enthousiasme mocht niet ontbreken in de nieuwe jury van de AMAI 2022. Yke is schrijfdocent en medewerker van het tijdschrift ‘Schrijven’. Daarnaast schrijft, componeert en zingt hij Nederlandstalige liedteksten.  Klik hier voor meer over Yke Schotanus en de gehele vakjury.

*** 

18 oktober |  Dichtbundel ‘Ik ook, Altijd’ steunt Stichting AMAI

Binnenkort verschijnt de Zelfliefdebundel: ‘Ik ook. Altijd.’ Een bundel met gedichten van meer dan 70 schrijvers en schrijfsters van de #zelfliefdegolf, welke in 2021 meerdere keren op Instagram heeft plaatsgevonden. De opbrengst van het boek wordt gedoneerd aan de stichting AMAI. Wil je deze bundel ook bestellen, dan kan dit via @SignaalvanLeven

*** 

17 oktober |  5e Jurylid AMAI 2022 bekend: Lieke Marsman

Lieke Marsman, sinds januari 2021 Dichter des Vaderlands, is het 5e jurylid van de vakjury van de AMAI 2022. Lieke debuteerde op twintigjarige leeftijd met de dichtbundel ‘Wat ik mijzelf graag voorhoud’. Ze won meteen de C. Buddingh’-prijs, de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs en de Liegend Konijn Debuutprijs.  Klik hier voor meer over Lieke Marsman en de gehele vakjury.

*** 

10 oktober |  4e Jurylid AMAI 2022 bekend: Meliza de Vries

Meliza de Vries is het 4e jurylid van de vakjury van de AMAI 2022. Meliza was afgelopen jaar de winnaar van de vakjuryprijs voor het beste gedicht op Instagram met haar gedicht ‘Sommigen zeggen dat hartzeer onbewerkt leer is’. Bekijk hier haar winnende gedicht bij Terugblik AMAI 2021. Ook het juryrapport is hier te bekijken.

*** 

03 oktober |  3e Jurylid AMAI 2022 bekend: Francis Broekhuijsen

Francis Broekhuijsen is het 3e jurylid van de vakjury van de AMAI 2022. Francis is programmamaker van o.a. Sublime Smooth, waarin poëzie van Instagram een centrale plaats inneemt.  Klik hier voor meer over Francis Broekhuijsen en de gehele vakjury.

*** 

26 september |  2e Jurylid AMAI 2022 bekend: Merel Morre

Merel Morre is het 2e jurylid dat wij bekend maken. Hier zijn we heel blij mee. Van Merel zijn inmiddels al 5 dichtbundels verschenen, waarvan ‘Vers Gevangen’ de laatste is.  Klik hier voor meer over Merel Morre en de gehele vakjury.

***

18 september |  Eerste jurylid AMAI 2022 bekend: Tanja Helderman

Heel vereerd zijn we dat we als eerste jurylid  niemand minder dan Tanja Helderman in de jury mogen verwelkomen. Tijdens de AMAI Zomer Meetup was zij aanwezig en hebben wij dit live aan de aanwezigen bekend gemaakt. Tanja is oprichter van TAALig en auteur van diverse gedichtenbundels.  Klik hier voor meer over Tanja Helderman en de gehele vakjury.

***

06 september |  Tickets AMAI Zomer Meetup zijn uitverkocht

AMAI Zomer Meetup 18 september in Culemborg

***

01 september |  Stichting AMAI is een feit

De AMAI is officieel een stichting geworden.

***

21 juli |  Tijdspad AMAI 2022 bekend

Inzenden: 15 december 2021 t/m 15 januari 2022 | Stemmen: 28 januari t/m 28 februari 2022 | Uitreiking: 26 maart 2022

***

LAATSTE NIEUWS AMAI 2021

15 mei | AMAI Zomer Meetup | Ontmoet mede Insta taalkunstenaars & liefhebbers
Zaterdag 18 september | Culemborg Het Weeshuis & boomgaard | 14.00-19.00 uur

 

17 april | Winnaars AMAI 2021 bekendgemaakt tijdens Livestream uitreikingsprogramma
Zaterdag 17 april | Ga hier naar terugblik, de winnaars en de longlist of bekijk compilatie uitreiking.

 

13 april | Artikel “Op Instagram is iedereen dichter, maar hoe scheid je het kaf van het koren in de wereld van de Insta-poezië.
Dagblad Trouw 13/4/21 | TrouwDeVerdieping | Artikel

Iedereen is een Insta-dichter. De organisatie van de Amai-award voor het mooiste Nederlandse gedicht op Instagram wil laten zien dat er ook echt mooi werk tussen zit. (lees meer in hele artikel in TROUW)

 

21 januari | Programma van de uitreiking AMAI 2021 op zaterdag 17 april 2021 
Zaterdag 17 april | 14.00 – 18.00 uur
(meer info) LET op: Programma is als gevolg van de verlengde corona maatregelen veranderd.