PUBLIEKSPRIJS AMAI 2023

De publieksprijzen worden door middel van stemmen door het publiek gekozen uit een door de vakjury samengestelde longlist.


Tijdens de week van de poëzie wordt de longlist, met daarop de door de vakjury genomineerde gedichten, quotes en spoken word inzendingen, bekend gemaakt.

INZENDEN

In de periode van 15 december 2022 tot en met 15 januari 2023 kunnen Nederlandstalige gedichten, spoken words en quotes, welke in 2022 origineel geplaatst zijn op Instagram, worden ingestuurd.

 

STEMMEN

Vanaf 28 januari 2023 kan iedereen op deze website stemmen op de longlist.

De longlist wordt door de vakjury samengesteld uit alle inzendingen. De eerste juryleden van de vakjury voor de AMAI 2023 zijn inmiddels bekend. De jury van de vorige editie kan je hier bekijken.

Er is een vakjury voor gedichten en quotes en een vakjury voor de categorie spoken word.

De longlist bestaat uit  75 gedichten, 50 quotes en 25 spoken word inzendingen. Het gedicht, de quote en de spoken word inzending waarop het vaakst is gestemd wint vervolgens de AMAI award.

Tijdens de stemperiode kan door de stemmers, nadat zij hebben gestemd op hun favoriete gedicht, quote en spoken word inzending, ook hun favoriete account op Instagram worden doorgegeven. Het Instagram account dat het meest is genoemd wint de AMAI award voor beste account.

Het publiek verkiest dus vier van de zeven AMAI awards. De overige drie AMAI awards worden gekozen door de vakjury.

UITREIKING

De uitreiking van de AMAI awards 2022 zal plaatsvinden tijdens de Avond van de AMAI op zaterdag 25 maart 2023 in het Parktheater in Eindhoven. Er is een speciaal  avondvullend theaterprogramma met na afloop het Instadichtersbal.

 

AMAI gedicht
Publieksprijs

Het beste
Nederlandstalige
gedicht op Instagram
in 2022,
gekozen door publiek

AMAI spoken word
Publieksprijs

Het beste
Nederlandstalige
spoken word op Instagram
in 2022,
gekozen door publiek

AMAI quote
Publieksprijs

De beste
Nederlandstalige
quote op Instagram
in 2022,
gekozen door publiek

AMAI account
Publieksprijs

Het beste
Nederlandstalige
account op Instagram
van een dichter/quoter
in 2022,
gekozen door publiek

Longlist en winnaars vorige editie AMAI 2022