PUBLIEKSPRIJS AMAI 2024

De publieksprijzen worden door middel van stemmen door het publiek gekozen uit een door de vakjury samengestelde longlist.


Tijdens de week van de poëzie wordt in januari 2024 de longlist voor de AMAI 2023 bekendgemaakt, met daarop de door de vakjury genomineerde gedichten, quotes en spoken word inzendingen.

INZENDEN

In de periode van 15 december 2023 tot en met 15 januari 2024 kunnen Nederlandstalige gedichten, spoken words en quotes, welke in 2023 origineel geplaatst zijn op Instagram, worden ingestuurd.

 

STEMMEN

Vanaf 28 januari tot en met 25 februari 2024 kan iedereen op deze website stemmen op de longlist.

De longlist wordt door de vakjury samengesteld uit alle inzendingen. De vakjury maken wij vanaf oktober 2023 bekend. Bekijk de vakjury voor de AMAI 2023 hier. 

Er is een vakjury voor gedichten en quotes en een vakjury voor spoken word.

De longlist bestaat uit 75 gedichten, 50 quotes en 25 spoken word inzendingen. Het gedicht, de quote en de spoken word inzending waarop het vaakst is gestemd wint de AMAI award.

Tijdens de stemperiode kan door de stemmers, naast het stemmen op hun favoriete gedicht, quote en spoken word inzending, ook hun favoriete account op Instagram worden doorgegeven. Het Instagram account dat het meest is genoemd wint de AMAI award voor beste account.

Het publiek verkiest vier van de zeven AMAI awards. De overige drie AMAI awards worden gekozen door de vakjury.

UITREIKING

De uitreiking van de AMAI Awards 2024 vindt plaats tijdens de AVOND van de AMAI op zaterdag 30 maart 2024 in het Parktheater in Eindhoven: Speciaal avondvullend theaterprogramma met vele taalartiesten en o.a. een open podium als voorprogramma en aansluitend het traditionele Instadichtersbal.

 

AMAI gedicht
Publieksprijs

Het beste
Nederlandstalige
gedicht op Instagram
in 2023,
gekozen door publiek

AMAI spoken word
Publieksprijs

Het beste
Nederlandstalige
spoken word op Instagram
in 2023,
gekozen door publiek

AMAI quote
Publieksprijs

De beste
Nederlandstalige
quote op Instagram
in 2023,
gekozen door publiek

AMAI account
Publieksprijs

Het beste
Nederlandstalige
account op Instagram
van een dichter/quoter
in 2023,
gekozen door publiek

Longlist AMAI 2023

Longlist en winnaars AMAI 2022

Longlist en winnaars AMAI 2021